Senaste inläggen

Av kimsdogblogg - 15 september 2014 10:50

Nu har vi avslutat vallningen för i år. Kvällarna börjar att bli så mörka, så man ser inte fårskallarna på kvällen  längre. Förresten vad spelar det för roll, man kan väl springa runt och roa sig ändå.


Här är några i gänget. Alla var inte med denna kväll och matte hade inte med kameran alla gånger.

 

Den vackra bruna border collien är jag. Och den tomma stolen är mattes.


Just som matte och vår fröken höll på att förklara mig som ADHD-hund och total obildbar, tog jag ytterligare ett steg framåt i min utbildning. Så nu kanske det blir en fortsättning.

Av kimsdogblogg - 10 september 2014 08:11


Nu är det åter tillåtet att springa lös i skogen, självklart med matte-kontakt; men inte nödvändigtvis med koppel på. Härligt! Då kan jag göra av med lite överskottsenergi.

Tyvärr finns det en del faror som lurar i skogen. T ex har dumma människor lämnat kvar en hel del gammal rostig taggtråd. Jag sprang rakt på en dold tråd och rev upp ett sår på näsroten och på sida och bog. Matte sa att det var rena turen att inte ett eller två ögon skadades.

 

 

Jag skrek till av förvåning och av smärta. Matte undersökte och klappade om mig, så det kändes lite bättre. Jag undrar hur de vilda djuren gör, när de skadas. De har ju ingen matte som tröstar eller sköter om såren.

Av kimsdogblogg - 24 augusti 2014 09:00

 

Jag gillar att åka bil. Åka bil innebär alltid att vi är på väg någonstans: Till skogen, till stranden, till hundklubben, till vallningen, hälsa på någon. Att åka bil är alltid kul.


   

Här bak har jag ett eget lite rum, där jag kan åka ståndsmässigt.


Av kimsdogblogg - 19 augusti 2014 12:24


 

Här la båtarna till förr i tiden. Cementen i Slite syns i bakgrunden.


Inte så långt från där vi bor, finns ett fint ställe som heter Barläst. Här är flera gamla kalkugnar och en utskeppningshamn för kalk. Numera är alting historia. Stället finns bara kvar för turistarna.


 

Det blåser rätt bra här, när vinden ligger på från syd


Här på ön har turisterna nästan helt försvunnit. Det finns bara några penssionärer och utlänningar kavr. Annars är det nästan helt tomt på turister. Skönt! Då får man ha sina ställen för sig själv.


    

Kapten Kim på komandobryggan


   

Lite vind hindrar naturligtvis inte mig från att bada

 

 

Sen gäller det att komma så nära matte och husse, att jag kan skaka av mig på dem


Bäst av allt: Matte brukar släppa loss mig mycket mera, när vi är alldeles ensamma. Då kan jag rusa runt och göra av med all energi.

Av kimsdogblogg - 14 augusti 2014 11:59

Matte har i förra veckan varit på Medeltidsveckan i Visby Jag fick inte följa med. Taskigt, tycker jag. Matte sa att det var för varmt för mig. Hmmf! Låt mig avgöra vad som är för varmt. Hon visade mig i alla fall en del bilder från veckan. Jag vidarebefordrar dem härmed till er. 

Den här lilla spolingen tyckte matte var gullig


 

Denna blonda dam var ju stilig?

 

 

De hade i alla fall en viss förståelse för att vi hundar kan lida av värmen


 
Själv fick jag  offra mig genom att tillbringa tiden på stranden och vara badvakt.
Av kimsdogblogg - 13 augusti 2014 08:46

I sommar har vi haft besök av en massa trevliga människor. Här ser ni Anki och Lasse, som vi brukar träffa ibland, när matte och jag är på fastlandet. Anki och Lasse är supersnälla. De var här för att spela golf, fast mest för att hälsa på mig förstås. Det var de som var matte och husse till min reservmamma Smilla, som ju tyvärr inte finns längre.


 

Vi åt mat och tog sen en promenad ner till Hideviken.


Av kimsdogblogg - 9 augusti 2014 08:34

 

Det här är den största hund jag någonsin sett. Undrar vad den har ätit? Anabola? Supstral? Eller är den genmanipulerad? Inget man muckar gräl med, om man har den minsta självbevarelsedrift.


Är man stor måste man vara snäll, säger en reklamslogan. Och stor och snäll var den här bjässen. Lite liknöjd, men snäll. Mattes barnbarn fick klappa, men den verkade inte ens märka hennes lilla hand.

Av kimsdogblogg - 6 augusti 2014 09:58


Matte håller på att titta på gamla foto. Till min stora glädje ser jag att hennes tidigare hundar, de som hon hade när hon var en liten valp och ungdom, var väldigt lika mig. 

En del av dem. Den här är ju inte så lik förstås.


 

Men den här var väldigt lik, tycker jag.


 

Den var inte bara lik till utseendet, den gillar, precis som jag, att bli kliad på magen.


 

Här har vi en som är lika hopp-glad som jag. Och mattes intressen håller tydligen i sig. 

Matte tycker också om att cykla med mig.


 

Jag kan nog vara lugn. Matte älskar mig  för den jag är.


Ovido - Quiz & Flashcards